Οι καλύτερες Ιδέες για την Ανακαίνιση του Σπιτιού σας

Ιδέες για την Ανακαίνιση του Σπιτιού

Ένα πράγμα που όλοι πρέπει να ξέρουμε για τα σπίτια, είναι ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να τους γίνει κάποια ανανέωση. Η ανανέωση αυτή, η οποία συχνά με μία ανακαίνιση, είναι απαραίτητη τόσο αν θέλουμε να βγάλουμε το σπίτι στην αγορά – για να γίνει το σπίτι πιο μοντέρνο και λειτουργικό άρα και πιο επιθυμητό – όσο και αν δεν σκοπεύουμε να το πουλήσουμε ή να το εκμεταλλευτούμε αφού δα δώσει νέα πνοή στον χώρο, θα αλλάξει την ατμόσφαιρα του και θα κάνει τη διαμονή μας σε αυτό πού πιο ευχάριστη.

Ο όρος ανακαίνιση είναι κάτι που πολλές φορές τρομάζει τον κόσμο, αφού για πολλούς είναι συνώνυμος με το γκρέμισμα και το χτίσιμο από την αρχή του σπιτιού. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει απαραίτητα. Δεν είναι ανάγκη να γίνει το σπίτι σας γιαπί για να αλλάξει ή αίσθηση του και να γίνει πιο μοντέρνο, πολλές φορές αρκούν ορισμένες στοχευμένες εργασίες ή η ανακαίνιση μόνο μερικών χώρων. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά μπορεί να αρκούν μερικές αλλαγές στο μπάνιο και την κουζίνα για να έρθει το σπίτι σας στον 21ο αιώνα.

Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μία σωστή και πάνω απ’ όλα «αποτελεσματική» ανακαίνιση.

Ανανεώστε το μπάνιο σας

Το μπάνιο είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια ενός σπιτιού αφού – περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο σε αυτό – είναι όμως και η μεγαλύτερη πληγή πολλών σπιτιών. Το μπάνιο είναι το δωμάτιο το όποιο και προσέχουν λιγότερο οι εργολάβοι όταν χτίζουν ένα σπίτι αφού για τους περισσότερους δεν είναι παρά ο χώρος στον οποίο κάνουμε τις ανάγκες μας. Ένα ανανεωμένο μπάνιο λοιπόν, θα κάνει το σπίτι σας αμέσως πιο μοντέρνο και θα βελτιώσει και την ποιότητα της ζωής σας μέσα σε αυτό. Για αρχή, μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο πετώντας τους άχρηστους μπιντέδες και αντικαθιστώντας τη μπανιέρα σας με μια καλή ντουζιέρα.

Δώστε νέα πνοή στη κουζίνα σας

Η κουζίνα είναι άλλο ένα πολύ σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού μας το οποίο και μπορεί να το κάνει να φαίνεται πολύ παλιό και «ντεμοντέ» αν δε του δοθεί η δέουσα προσοχή. Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνετε μία ανανέωση στη κουζίνα σας ακόμη και αν δεν είναι και πολύ παλιό το σπίτι σας για να τη φρεσκάρετε και να της δώσετε περισσότερο χαρακτήρα. Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να την επενδύσετε με καινούργια και πιο μοντέρνα πλακάκια τα οποία και θα αλλάξουν την αίσθηση του χώρου αλλά θα είναι και πιο ανθεκτικά στη ταλαιπωρία που υπόκεινται τα δομικά υλικά στη κουζίνα. Αν θέλετε κάτι πιο μεγάλο κι εντυπωσιακό, μπορείτε να αλλάξετε τη διαρρύθμιση του χώρου με την κατασκευή μιας νησίδας ή ακόμη και να ενώσετε τον χώρο με το σαλόνι σας για να «ανοίξετε» ταυτόχρονα και τα δύο αυτά δωμάτια.

Τολμήστε έντονα χρώματα

Το βάψιμο αποτελεί και αυτό μια μορφή ανακαίνισης και φυσικά παρόλο που είναι σχετικά απλή κι εύκολη μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα και τον χαρακτήρα του κάθε χώρου και του σπιτιού σας γενικότερα. Μία από τις πιο μοντέρνες τάσεις στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι τα έντονα χρώματα στους τοίχους ενώ συχνά ο κάθε τοίχος βάφεται και με άλλο χρώμα για ένα ακόμη πιο ξεχωριστό και μοντέρνο αποτέλεσμα που δεν θα περάσει απαρατήρητο. Το καλό με αυτή τη μορφή ανακαίνισης είναι το γεγονός ότι αν κάποτε περάσει η μόδα αυτών που αναφέρουμε παραπάνω, η μετάβαση σε κάποια άλλη διακόσμηση είναι εύκολη, οικονομική και γρήγορη.

Αντικατάσταση σωληνώσεων και ηλεκτρολογικών

Μία ανακαίνιση δεν αφορά μόνο το αισθητικό μέρος ενός σπιτιού. Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνετε κι έναν έλεγχο στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σας και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές, επισκευές ή αντικαταστάσεις για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων οι οποίες θα μπορούσαν να είναι αποφευχθεί