Συμβουλές για μια έξυπνη και οικονομική ανακαίνιση

Συμβουλές για μια έξυπνη και οικονομική ανακαίνιση

Η ανανέωση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας, είναι μια σημαντική στιγμή για τον καθένα. Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος αποφασίζει να κάνει ανακαίνιση φυσικά διαφέρουν από σπίτι σε σπίτι, καθώς η διαδικασία αυτή είναι άμεσα συνυφασμένη με την κάλυψη των αναγκών κάθε οικογένειας και νοικοκυριού. Μια ανακαίνιση μπορεί να είναι διασκεδαστική και ταυτόχρονα να πραγματοποιηθεί με έξυπνο τρόπο, αν ακολουθήσετε τις συμβουλές που θα παρουσιαστούν παρακάτω. Μην ξεχνάτε πως η ανανέωση, φέρνει ένα κλίμα ευφορίας αλλά και χαλάρωσης σε έναν χώρο που είναι διαμορφωμένος σύμφωνα με τα γούστα μας.

  • Διαλέξτε τη σωστή εποχή

Αν έχετε πάρει την μεγάλη απόφαση να αλλάξετε το σπίτι σας, τότε σκεφτείτε καλά το χρονικό διάστημα στο οποίο θα ξεκινήσετε τη διαδικασία. Να θυμάστε πως δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότερες ανακαινίσεις πραγματοποιούνται μεταξύ Ιουνίου – Αυγούστου. Το καλοκαίρι είναι ευνοϊκό τόσο για τις εξωτερικές όσο και για τις εσωτερικές εργασίες, καθώς ο καιρός επιτρέπει την ταχύτερη εξυπηρέτηση σας. Οι τοίχοι στεγνώνουν γρηγορότερα, το φως διαρκεί παραπάνω ώρες και έτσι γίνονται περισσότερες εργασίες σε μια μέρα, ενώ ταυτόχρονα οι πιθανότητες κακοκαιρίας ή βροχής είναι σχεδόν μηδενικές. Αντίθετα, ο χειμώνας μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την ανακαίνισή σας, λόγω αντίξοων συνθηκών και παραγόντων, όπως είναι  η υγρασία και η βροχή.

  • Ορίστε το budget σας

Πριν ξεκινήσετε να σκέφτεστε πώς θα θέλατε να δείτε το χώρο σας μετά από μια ανακαίνιση, θα πρέπει πρώτα να αναλογιστείτε τι ποσό μπορείτε να διαθέσετε ώστε να συμβεί η επιθυμητή αλλαγή. Κάτι τέτοιο, θα σας βοηθήσει να έχετε από την αρχή ένα πλάνο. Ο ορισμός του κόστους, θα είναι ο οδηγός σας για να επιλέξετε σωστά τις διαδικασίες που είναι ανάγκη να γίνουν, αλλά και όσα χρειάζεται να αγοράσετε, να αντικαταστήσετε ή ακόμα και να αλλάξετε.

  • Η σημασία της έρευνα αγοράς

Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο, που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα βοηθητική αλλά και σωτήρια. Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο, έτσι ώστε να αναζητήσετε και να βρείτε τα προϊόντα που επιθυμείτε. Στην συνέχεια συγκρίνετε τα σε διαφορετικές ιστοσελίδες, προκειμένου να καταλήξετε στην πιο οικονομική λύση. Με αυτή τη μέθοδο, θα μπορείτε να ελέγχετε πάντα αν είστε εντός του κόστους που είχατε ορίσει εξ αρχής.

  • Σχεδιάστε το προσωπικό σας πλάνο

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα, είναι να σκεφτείτε και στη συνέχεια να σημειώσετε ποια σημεία του σπιτιού επιθυμείτε να αλλάξετε, αλλά και για ποιο λόγο. Δώστε προτεραιότητα στις μετατροπές που πρέπει να γίνουν για λόγους λειτουργικότητας και καθημερινής ανάγκης. Εξετάστε αν πρέπει να κάνετε ολική ανακαίνιση, ή αν θέλετε να περιοριστείτε μόνο σε συγκεκριμένα δωμάτια ή σημεία. Αν προτιμάτε να κάνετε μια αλλαγή, η οποία να είναι αισθητή στο χώρο, τότε, η τοποθέτηση καινούριων πλακιδίων, ο ελαιοχρωματισμός των τοίχων, ή η ανακαίνιση της κουζίνας είναι κάποιες καλές ιδέες.

  • Διαβάστε βιβλία ή ζητείστε έναν ειδικό

Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια εξειδικευμένων προσώπων για την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Ένας σύμβουλος πώλησης, κάποιος που ειδικεύεται στις ανακαινίσεις χώρων, καθώς και ένας διακοσμητής, θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στην σωστή μετατροπή του χώρου, χωρίς να κάνετε λάθος επιλογές ή να χαλάσετε περιττά χρήματα. Εναλλακτικά, μια πιο οικονομική λύση είναι να ψάξετε στο διαδίκτυο ή στα βιβλιοπωλεία, ώστε να βρείτε έναν καλό οδηγό ανακαίνισης σπιτιού που θα σας δώσει ιδέες και διάφορες λύσεις.

  • Δώστε προσοχή στην αξία του σπιτιού και τη λειτουργικότητα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια ήταν η αξία του σπιτιού σας αρχικά και ποια θα είναι η αξία του μετά τη διαδικασία της ανακαίνισης. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να το πουλήσετε, η αξία του θα πρέπει να είναι αναλογική με το αποτέλεσμα της ανακαίνισης, άρα αυξημένη σε σχέση με πριν. Επίσης, η λειτουργικότητα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πάιζουν ρόλο, όχι μόνο για τον πιθανό αγοραστή, αλλά και για εσάς τους ίδιους αν έχετε σκοπό να κρατήσετε το σπίτι. Η αξία της κατοικίας, εξαρτάται από την λειτουργικότητα και την καλαισθησία, Επομένως, φροντίστε να ανταποκρίνεται το αποτέλεσμα, με αυτό που είχατε εξ αρχής στο μυαλό σας.

πηγή: chromadecor.gr