Πώς να διακοσμήσετε το Master μπάνιο σας

Πώς να διακοσμήσετε το Master μπάνιο σας

Το κύριο μπάνιο σας πρέπει να είναι ο χώρος για χαλάρωση και ηρεμία. Θα πρέπει να σας εμπνέει το πρωί καθώς ετοιμάζεστε για την ημέρα και τη νύχτα για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Ένα μπάνιο πρέπει να είναι ένας πολύ λειτουργικός χώρος, όπου κάθε γωνιά και ύψος που χρησιμοποιείται. Αλλά θα πρέπει επίσης να είναι όμορφο, χρησιμοποιώντας πλούσια υλικά για μια spa αίσθηση. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να δώσετε το ιδιωτικό σας στυλ χώρου και λειτουργικότητα.

Κάντε το δικό σας

Το μπάνιο τείνει να παραβλέπεται όταν πρόκειται για την προσθήκη προσωπικότητας, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι. Ένα απλό μπάνιο μπορεί να νιώθει κρύο και αποστειρωμένο, μακριά από το φιλόξενο. Εάν κοιτάξετε το χώρο ως επέκταση του χώρου διαβίωσης σας και όχι μόνο ένα καθαρά λειτουργικό δωμάτιο, θα δείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να προσθέσετε προσωπικές πινελιές. Αν σας αρέσει να ακούτε μουσική ενώ απολαμβάνετε το μπάνιο, τοποθετήστε ένα μουσικό σύστημα σε έναν πάγκο μακριά από το νερό. Τα κρεμαστά αντικείμενα  στους τοίχους του μπάνιου σας θα προσθέσει βάθος και θα δείξει προσοχή στη λεπτομέρεια.

Πολυτελή υλικά

Τα παραδοσιακά υλικά όπως το γυαλισμένο μάρμαρο, ο ζεστός χαλκός και το μαλακό βαμβάκι θα κάνουν το μπάνιο σας να αισθάνεται διαχρονικό. Κάνετε μια κουρτίνα ντους matelassé το σημείο εστίασης του σχεδιασμού σας και συνδυάστε το με κομψά λινά, υφάσματα (πετσέτες), χαλάκια μπάνιου για να κάνετε την καθημερινή πολυτέλεια. Αυτό είναι επίσης το σημείο όπου μπορείτε να παίξετε με διαφορετικές υφές επίστρωσης για να προσελκύσετε τα βλέμματα, προσθέτοντας λεπτομέρειες και βάθος. Θυμηθείτε να το κρατήσετε απλό και εκλεπτυσμένο αν και  να μην πνίξετε το χώρο, κάνοντας το να αισθάνεται μικρότερο.

Τα σωστά κομμάτια

Δεν υπάρχει τύπος για ένα τέλειο μπάνιο, καθώς κάθε χώρος και οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές. Αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το μέγεθος. Εάν το δωμάτιο είναι πολύ μικρό για ένα κύριο λουτρό, μπορείτε πιθανότατα ακόμα να ταιριάζει σε μια μικρή ή γωνιακή ντουζιέρα . Από την άλλη πλευρά, αν έχετε αρκετό χώρο, προσθέτοντας έπιπλα μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο ζεστό. Η επιλογή του σωστού φωτισμού μπορεί να κάνει διαφοράς επίσης. Για να απομακρυνθείτε από το τρύπημα , κάντε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο, επιλέξτε ένα όμορφο εξάρτημα για να τραβήξετε το μάτι, κάνοντας έτσι τον χώρο να φαίνεται πιο άνετος.

Επιλέγοντας τα χρώματα

Το λευκό ή μπεζ κάνει για μια καθαρή  μοντέρνα εμφάνιση, ενώ αντανακλά και μεγιστοποιεί το ηλιακό φως. Προσθέστε τόνους χρώματος για έναν πιο φιλόξενο χώρο. Μπορείτε να έχετε μια παλέτα χρωμάτων για αυτά ή να επιλέξετε από όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Φέρνοντας ένα άγγιγμα από το εξωτερικό με φυτά θερμοκηπίου, όπως είναι τα evergreens, οι φτέρες, ο κισσός, οι ορχιδέες, τα φυτά αέρα ή οι βεγόνιες που ευδοκιμούν στη ζεστασιά και την υγρασία των λουτρών και θα ζεσταίνουν το χώρο και μερικές φορές δίνουν υπέροχα μυρωδιά.

Λεπτομέρειες με μοτίβα

Αν δεν πάτε για υφές, ζωντανά μοτίβα θα προσθέσει χαρακτήρα στο χώρο σας. Για να αποφύγετε τη συντριβή ενός δωματίου, επιλέξτε έναν τοίχο με έμφαση για τολμηρή ταπετσαρία ή πλακάκι μωσαϊκό . Επιλέγοντας ένα μοτίβο που αναφέρει την περιοχή σας ή ίσως ακολουθεί ένα επιλεγμένο θέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε πραγματικά δικό σας. Θα μπορούσατε να φτιάξετε πλακάκια με πέτρες που προέρχονται από την περιοχή σας, για παράδειγμα ή σε ιστορικό σχέδιο.

Όμορφα εξαρτήματα

Όπως κάθε καλή στολή, τελειώστε το στυλ του μπάνιου σας με καλά επιλεγμένα αξεσουάρ για να προσθέσετε πραγματικά πολυπλοκότητα. Τα μαλακά χαλιά κάτω από τα πόδια προστατεύουν τα πόδια σας από το κρύο πάτωμα και προσθέτουν ζεστασιά. Ένας καθρέφτης χωρίς πλαίσιο ανοίγει το δωμάτιο και αντανακλά το φως καθώς και τον προβληματισμό σας. Ένα μικρό τραπέζι ή σκαμπό στο λουτρό είναι ένα μεγάλο και ευπροσάρμοστο στοιχείο του σχεδιασμού, προσθέτοντας επίσης μια επιφάνεια για πετσέτες, φρέσκα λουλούδια ή ένα ποτήρι κρασί. Τα αρωματικά κεριά είναι ένα όνειρο στο μπάνιο, μετατρέποντας το χώρο σας. Και ποιος δεν αγαπάει το μπάνιο σε ένα φως των κεριών; 

Κρατήστε το τακτοποιημένο

Κρατώντας ένα λουτρό απαλλαγμένο από ακαταστασία είναι απαραίτητο για να εμπνεύσει την ηρεμία, ώστε να τεθεί σε αρκετή αποθήκευση για να κρατήσει όλα τα προϊόντα σας. Η ανοιχτή αποθήκευση τοποθετεί τη συλλογή σας αρωμάτων και σκονών στην οθόνη, κάνοντας τους να αισθάνονται σαν σκόπιμη διακόσμηση. Η αποθήκευση προϊόντων, όπως μπουμπούκια βαμβακιού και μπουκάλια σε σαφή βάζα για τα φαρμακεία, προσθέτει γοητεία, μεταμορφώνοντας τα καθημερινά σας αντικείμενα. Βεβαιωθείτε ότι κάθε στοιχείο έχει τη συγκεκριμένη θέση του θα εξασφαλίσει ότι ο χώρος παραμένει τακτοποιημένος.

Η διακόσμηση του βασικού σας μπάνιου με τις σωστές λεπτομέρειες θα το καταστήσει ένα πολυτελές καταφύγιο για την καθημερινότητά σας. Είναι όλα στις λεπτομέρειες … και δεν χρειάζεται να κοστίσει πολύ.