Ποιοτική και αποτελεσματική Ανακαίνιση Μπάνιου: 5 συμβουλές

5 Συμβουλές για Ποιοτική και Αποτελεσματική Ανακαίνιση Μπάνιου

Η ανακαίνιση μπάνιου, αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες και συχνότερες αλλαγές που επιδιώκει ένας ιδιοκτήτης στην κατοικία. Αυτό συμβαίνει διότι ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο μπάνιο, συμβάλει ουσιαστικά στην ολική βελτίωση της ποιότητας ζωής και κατ’ επέκταση της καθημερινότητας μέσα στο σπίτι.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε 5 σημαντικά  χαρακτηριστικά – συμβουλές, τα οποία σαν ουσιώδη εφόδια θα σας βοηθήσουν να πετύχετε την βέλτιστη ποιότητα στο μπάνιο σας, μέσω μιας αποτελεσματικής διαδικασίας ανακαίνισης.

Μπορείτε να αντλήσετε εύκολα και με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος, ένα ιδανικό αποτέλεσμα, ενώ συγχρόνως το μπάνιο σας θα είναι απολύτως λειτουργικό και καλαίσθητο. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω, 5 χρυσά tips για μια ποιοτική μπάνιου.

Γνώμονας είναι το μέγεθος του χώρου

Ένα σημαντικό βήμα πριν από οποιαδήποτε ανακαίνιση, είναι να ασχοληθείτε αρχικά με το μέγεθος του μπάνιου. Πρόκειται για μικρό, μεσαίο ή μεγάλο μπάνιο; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις αλλαγές που πρέπει να υλοποιήσετε. Εάν το μπάνιο είναι μικρό, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα έπιπλα και τα είδη υγιεινής, με εντοιχισμένα, προκειμένου να κερδίσετε χώρο. Επομένως, αν για παράδειγμα η διάσταση είναι περίπου 1.50 x 1.60m., τότε μπορείτε να βάλετε στη θέση της μπανιέρας, μια ντουζιέρα. Ωστόσο, αν πρόκειται για μεγαλύτερο μπάνιο, τότε έχετε περιθώρια να εφαρμόσετε λίγο πιο σκούρες αποχρώσεις στους τοίχους ή να εφαρμόσετε πιο ογκώδη έπιπλα, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Προσοχή στα ηλεκτρολογικά

Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ένα από τα πρώτα βήματα στην ανακαίνιση, θα πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθούν από κάποιον επαγγελματία, προς αποφυγή δυσάρεστων συμβάντων. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι, τα φωτιστικά του μπάνιου πρέπει να είναι στεγανά, ειδικά δηλαδή για τον συγκεκριμένο χώρο και ποτέ κοντά σε παροχή νερού. Επίσης, οι αγωγοί ρεύματος, πάντα τοποθετούνται μέσα από την επένδυση τοίχων και ποτέ στο δάπεδο. Επίσης, το σημαντικότερο από όλα είναι, ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τοποθετήσετε πρίζες ή διακόπτες μέσα στο χώρο του μπάνιου, για λόγους ασφαλείας (ιδιαίτερη προσοχή αν έχετε παιδιά). Εναλλακτικά, πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 1.50m από την ντουζιέρα ή τον νιπτήρα και να έχουν καπάκι ασφαλείας.

Προσοχή στα υδραυλικά και τα υλικά

Εξίσου σημαντικές είναι οι υδραυλικές εγκαταστάσεις, καθώς όπως και στην περίπτωση των ηλεκτρολογικών, πρέπει να γίνει σωστή εργασία από εξειδικευμένα άτομα, προκειμένου μην έχετε στο άμεσο μέλλον επιπλέον κόστος από ενδεχόμενες ζημιές. Δώστε μεγάλη προσοχή στα υλικά που θα επιλεχθούν τόσο σε ό,τι αφορά την παροχή – πηγή νερού, όσο και στο σύστημα της αποχέτευσης. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια πιο ασφαλή επιλογή η οποία κοστίζει λίγο παραπάνω, παρά να βρεθείτε ζημιωμένοι, από μια προσωρινή οικονομική λύση.

Σωστή επιλογή στα πλακάκια

Είναι ουσιώδες, να ασχοληθείτε ιδιαίτερα με την ποιότητα στα πλακάκια τα οποία θα διαλέξετε. Στο χώρο του μπάνιου, υπάρχει περισσότερη ανάγκη ανθεκτικότητας σε οποιοδήποτε υλικό, λόγω της συχνής χρήσης του νερού, η οποία μπορεί να επηρεάσει ορισμένα από τα υλικά. Η ποιότητα σε αυτό το πλαίσιο, θα αποβεί καθοριστική, ως προς την αντοχή τους σε βάθος χρόνου. Μην προτιμήσετε τα φθηνά πλακάκια του εμπορίου, που υπάρχουν συνήθως σε μεγάλα καταστήματα, διότι η αντοχή τους είναι κάτω του μετρίου. Ωστόσο, είναι καλά ενδεχομένως για κάποιον εξωτερικό χώρο, αλλά όχι για το μπάνιο. Θα πρέπει να κοιτάτε την πάστα του πλακιδίου στο πίσω μέρος, ώστε να ξέρετε την ποιότητά του. Πιο συγκεκριμένα, τα καλύτερα πλακάκια είναι όσα έχουν λευκή πάστα στο πίσω μέρος, ενώ στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, βρίσκονται αυτά με την κεραμιδί πάστα.

Εφαρμογή εξαερισμού προς αποφυγήν της μούχλας και των δυσάρεστων οσμών

Ορισμένα μπάνια δεν διαθέτουν καθόλου εξαερισμό, όμως είθισται να έχουν παράθυρα, με τα οποία γίνεται κατά βάση παρόμοια δουλειά. Ωστόσο, προκειμένου να υπάρχει πιο καθαρή ατμόσφαιρα μέσα στο μπάνιο σας, καλό θα είναι σε οποιαδήποτε περίπτωση, να εφαρμόσετε ένα σύστημα εξαερισμού. Ένα συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται στο μπάνιο, είναι η δημιουργία μούχλας, η οποία είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη. Επομένως, ο εξαερισμός θα σας βοηθήσει να μην εμφανιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα ή σε περίπτωση που έχει ήδη εμφανιστεί, θα το περιορίσει. Επίσης, ανάλογα με τις διαστάσεις του μπάνιου, επιλέξτε τον κατάλληλο σωλήνα εξαερισμού. Τέλος, ο συνδυασμός εξαερισμού και παραθύρου, θα σας προσφέρουν το πιο υγιεινό και κατάλληλο αποτέλεσμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *