Οι 10 κορυφαίες τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού του 2022

Θέλετε να δείτε ποιες τάσεις μας επιφυλάσσει το 2022; Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε 10 ιδέες για το νέο έτος όσον αφορά το σχεδιασμό, την επίπλωση και τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα για να ανακαλύψετε τι έχουν σχεδιάσει για εμάς οι κορυφαίοι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και μάρκες τους επόμενους μήνες.

1. Εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1970

Έπιπλα σαλονιού με έμπνευση της δεκαετίας του 1970. / maticad.com

Μπορείτε να φανταστείτε ότι η ταπετσαρία από το δάπεδο μέχρι την οροφή βρίσκεται συνήθως σε ένα κάπως παλιό εσωτερικό; Λοιπόν, επιστρέφει με στυλ! Εάν είστε λάτρης της τηλεόρασης, η αναβίωση της ταπετσαρίας φέτος δεν αποτελεί έκπληξη. Το περσινό superhit “The Queen’s Gambit” μας έδωσε ήδη μια γεύση της δημοτικότητας αυτής της εμφάνισης.

Οι δονήσεις της δεκαετίας του 1970 επιστρέφουν και μπαίνουν στο μπροστινό μέρος στις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης του 2022. 

Γεωμετρικά μοτίβα, οπτικές ψευδαισθήσεις και ψυχεδελική τέχνη, με έντονα ζωηρά χρώματα, επιστρέφουν στους τοίχους των σπιτιών μας με ταπετσαρίες, μαξιλάρια και ύφασμα επίπλων, ακόμα και ρούχα.

Το καφέ, σε αποχρώσεις σοκολάτας, καμήλας και καραμέλας, πρωτοστατεί, αυτή τη φορά σε συνδυασμό όχι μόνο με πορτοκαλί και τερακότα αποχρώσεις, αλλά και με πιο ουδέτερες αποχρώσεις για να δημιουργήσουν κομψούς, εκλεπτυσμένους και διαχρονικούς εσωτερικούς χώρους.  

2. Βιοφιλικός Σχεδιασμός

Το Biophilic Design φέρνει τη φύση σε εσωτερικούς χώρους / maticad.com

Έχετε ακούσει ήδη για το Biophilic Design; Αν όχι, μην ανησυχείς! Είναι μια από τις τελευταίες τάσεις που σαρώνουν τον κόσμο του σχεδιασμού. Θα κάνουμε μια σύντομη εισαγωγή, ώστε να μπορείτε να δείτε ποια θα είναι σίγουρα μια από τις κύριες τάσεις του σχεδιασμού του 2022.

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός είναι ένας νέος τρόπος σκέψης για το σχεδιασμό . Είναι μια ιδέα που ενσωματώνει επιστημονικά διάφορους δωρεάν κλάδους για να δημιουργήσει μια συνεκτική προσέγγιση στο φυσικό σχέδιο .

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός συνδυάζει επιστημονικές, τεχνικές και ψυχολογικές γνώσεις και στοχεύει να τοποθετήσει τον άνθρωπο, που ζει και αισθάνεται έναν χώρο, στο κέντρο της σχεδιαστικής διαδικασίας .

Για αυτόν τον τύπο σχεδίασης, η άμεση επαφή με τη φύση είναι μια πολύ σημαντική πτυχή, αλλά είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στη συνολική ευημερία. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες περιλαμβάνουν τη φύση του χώρου, τη διάθεση του φυσικού φωτός, τη ροή του αέρα και τα αισθητηριακά ερεθίσματα που προέρχονται από την επαφή με τα υλικά που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι η συνολική αίσθηση ευεξίας και ασφάλειας που μεταδίδει ο χώρος σε όσους τον ζουν και τον βιώνουν.

3. Τρισδιάστατες υφές και χρώμα

Οι τρισδιάστατες υφές όπως αυτή που εμφανίζεται σε αυτόν τον τοίχο θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση το 2022. Η απόδοση δημιουργήθηκε με το DomuS3D .

Η πρώτη μας τάση – η επιστροφή της δεκαετίας του 1970 – κάλυπτε ήδη τη χρήση γεωμετρικών μοτίβων. Μεταξύ των τάσεων του 2022, ωστόσο, θα βρούμε επίσης μερικές σοβαρές υφές 3D, όπως μπουαζιέ, ρολό, επένδυση, ανάγλυφο , όλα αυτά δίνουν βάθος (και προσωπικότητα!) στο δωμάτιό μας.

Μπορούμε να σχεδιάσουμε δωμάτια που χρησιμοποιούν ένα μόνο χρώμα για να καλύπτουν ολόκληρο το δωμάτιο, τους τοίχους και την οροφή που περιλαμβάνονται, αλλά παρουσιάζονται σε επιφάνειες με διάφορες υφές, βοηθώντας στη δημιουργία παιχνιδιών φωτός που τραβούν την προσοχή μας μέσω της αλληλεπίδρασής τους με το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και τον τεχνητό φωτισμό τις πιο σκοτεινές ώρες.

Η χρήση ενός μόνο χρώματος μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι ο χώρος μας μας περιβάλλει, σαν το κουκούλι μιας πεταλούδας, ένα μέρος όπου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς και προστατευμένοι.

4. Κλασικές και παραδοσιακές λεπτομέρειες

Παραδοσιακές και μοντέρνες λεπτομέρειες συναντώνται σε αυτόν τον κομψό χώρο.

Η νέα χρονιά μας δίνει μια νέα ευκαιρία να ανανεώσουμε, να αναζωογονήσουμε και να επεξεργαστούμε ξανά ένα δωμάτιο . συχνά αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει την επιθυμία να απελευθερωθούμε από παλιά υπάρχοντα που μπορεί να αρχίσουν να συνωστίζονται στο χώρο μας. Η ίδια η πράξη της προσπάθειας να απαλλαγούμε από περιττά και άχρηστα πράγματα, ωστόσο, μπορεί συχνά να μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε κρυμμένα πετράδια που αξίζουν μια νέα ζωή.

Οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να εμπλουτιστούν σε μεγάλο βαθμό με μερικά επιλεγμένα κομμάτια που κλίνουν προς το παραδοσιακό και κλασικό ντιζάιν, που δίνουν στον χώρο σας μια ελαφριά αίσθηση κατοικίας ή αντίκας, που προσθέτει ζεστασιά και προσωπικότητα στο περιβάλλον.

Έτσι, ίσως είναι καιρός να μπείτε επιτέλους στο ντουλάπι της τραπεζαρίας της γιαγιάς σας, δίνοντάς του νέα ζωή με μια αποκατάσταση, για παράδειγμα, σε ένα φιλόδοξο, αλλά εφικτό, DIY έργο .

Κομμάτια αντίκες όπως αυτό είναι γεμάτα αναμνήσεις και μας επιτρέπουν να προσθέσουμε γοητεία στο δωμάτιό μας, να τιμήσουμε τις ρίζες μας, ενώ παράλληλα δίνουμε ένα νεύμα στη βιωσιμότητα .

5. Βιωσιμότητα

Τα τελευταία χρόνια, η βιωσιμότητα έχει διαρκώς αυξανόμενη σημασία σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων. φέτος, θα συνεχίσει να μας κρατά συντροφιά καθώς για άλλη μια φορά παίζει κεντρικό θέμα στην εσωτερική διακόσμηση.

Αλλά ποια μορφή θα πάρει η βιωσιμότητα το 2022; Λοιπόν, μόλις αγγίξαμε το πρώτο μας παράδειγμα με την επαναχρησιμοποίηση κλασικών και παραδοσιακών κομματιών επίπλωσης.

Η βιωσιμότητα έχει πλέον μια σταθερή θέση σε όλα τα λεξιλόγιά μας, επηρεάζοντας τις επιλογές μας όσον αφορά τα υλικά, τα φινιρίσματα και τα αντικείμενα που επιλέγουμε για τους εσωτερικούς μας χώρους. Έχοντας κατά νου αυτόν τον στόχο της βιωσιμότητας, πολλοί σχεδιαστές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα καλύτερα υλικά για να δημιουργήσουν τα προϊόντα τους, με στόχο να αναπαράγουν διαχρονικά και ανθεκτικά κομμάτια που θα μείνουν δίπλα μας για πολλά χρόνια ακόμα.

6. Γλυπτά έπιπλα και καμπύλα σχήματα

Kerasan “Moloco”, νιπτήρας – Σχέδιο Fabrizio Batoni .

Γιατί να συμβιβαστείτε με ένα απλό έπιπλο που εξυπηρετεί ευσυνείδητα τον σκοπό του αλλά δεν προσθέτει τίποτα στο περιβάλλον; Αντίο βαρετά παλιά έπιπλα χωρίς ψυχή και γεια νέα και συναρπαστικά κομμάτια που όχι μόνο εξυπηρετούν επαρκώς το σκοπό τους αλλά συμβάλλουν και στη συνολική αισθητική του περιβάλλοντός μας.

Πολλές επωνυμίες προσφέρουν αντικείμενα επίπλωσης που μοιάζουν με γλυπτά, από κουζίνα, δουλειά ή τραπεζάκια του καφέ, μέχρι καρέκλες τραπεζαρίας, πολυθρόνες και καναπέδες, αυτά τα αντικείμενα εγκαταλείπουν τις παγερές και αυστηρές γεωμετρικές γραμμές υπέρ των καμπυλωτών μορφών που ξετυλίγονται γύρω μας.

Αυτά τα στριφογυριστά σχήματα είναι ζεστά και αισθησιακά, δημιουργούν έναν φιλόξενο χώρο και μας προσκαλούν να σταματήσουμε και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο για αυτοφροντίδα. 

7. Πολλαπλών χρήσεων

Ένα καθιστικό πολλαπλών χρήσεων με ειδικό χώρο για γραφείο στο σπίτι.

Ένα πράγμα που μας έδειξαν αυτά τα δύο τελευταία χρόνια είναι πόσο σημαντικό είναι να έχουμε την ικανότητα και τον χώρο να εκτελούμε μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών και δραστηριοτήτων μέσα στα σπίτια μας . Αφού δημιουργήσαμε και δουλέψαμε από αυτοσχέδια γραφεία, συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντικό είναι ο χώρος στο σπίτι μας να μπορεί να ανταποκρίνεται σε όλες μας τις ανάγκες.

Το 2022, είναι καιρός να ξανασκεφτούμε τον χώρο γύρω μας για να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τις δυνατότητές του. Δημιουργήστε έναν ειδικό χώρο για ένα πρακτικό και λειτουργικό γραφείο στο σπίτι, έχοντας τη δυνατότητα να μετατρέψετε γρήγορα ένα σαλόνι σε ένα μίνι γυμναστήριο όπου μπορούμε να κάνουμε την καθημερινή μας προπόνηση, έχοντας μια παιδική ζώνη αφιερωμένη όχι μόνο στον χρόνο παιχνιδιού, αλλά και στον χώρο τα μικρότερα μας μπορούν να κάνουν την εργασία τους.

Όλα αυτά συμβάλλουν στη σταδιακή δημιουργία μεγαλύτερης αυτονομίας και ανεξαρτησίας.

8 . Αναμνήσεις ταξιδιού

Επιλεγμένα κομμάτια από μακρινές χώρες μπορούν να δώσουν μια εξωτική αίσθηση στα σπίτια μας.

Τα ταξίδια δεν είναι απλώς μια ανάμνηση και σύντομα θα επιστρέψουμε στα ταξίδια τόσο συχνά όσο πριν. Αλλά προς το παρόν, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ταξιδιωτικές μας αναμνήσεις, τα αναμνηστικά που έχουμε συγκεντρώσει και συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία μπορούν να φέρουν μια εξωτική και μακρινή αίσθηση στους εσωτερικούς μας χώρους.

Αναμνηστικά από τα ταξίδια μας ή από υπαίθριες αγορές, από μαξιλάρια, χαλιά, βάζα, γλυπτά και πολλά άλλα, δίνουν την αίσθηση ότι είσαι λίγο συλλέκτης και λίγο globetrotter, που διακοσμεί και εμπλουτίζει το περιβάλλον φτιάχνοντας είναι δικό τους.

9. Mix and match: υλικά και στυλ

Διαφορετικά υλικά και στυλ, που αναμειγνύονται επιδέξια, μπορούν να δώσουν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο.

Έχουμε ήδη εξετάσει την επαναχρησιμοποίηση αντικέ και παραδοσιακών αντικειμένων και την επίδειξη αναμνηστικών από τα ταξίδια μας. Η ανάμειξη και η αντιστοίχιση στοιχείων από διάφορες εποχές και μέρη μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μοναδικούς χώρους , που αντικατοπτρίζουν αυτό που είμαστε και συμβάλλουν στη συνολική αίσθηση ευεξίας που μεταδίδει ο χώρος.

Και αυτό ισχύει όχι μόνο για τα είδη επίπλωσης αλλά και όταν πρόκειται για την επιλογή υλικών και φινιρισμάτων. Το 2022 μας λέει να συνδυάσουμε και να ταιριάξουμε διάφορα στυλ και υλικά! Πέτρα με ξύλο ή μέταλλο , τόσο σε έπιπλα όσο και σε δομικά στοιχεία, ή ακόμα και ανάκτηση ή επαναχρησιμοποίηση αυτών των υλικών από άλλους χώρους ή έργα. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε χώρους που είναι μοντέρνοι, αλλά δεν στερούνται γοητείας και χαρακτήρα.

10. Very Peri , Pantone Χρώμα της Χρονιάς!

Το χρώμα Pantone της χρονιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έναν τοίχο τονισμού για να τονίσει ένα συγκεκριμένο μέρος ενός δωματίου. Η απόδοση δημιουργήθηκε με DomuS3D .

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό στη λίστα μας είναι το χρώμα Pantone της χρονιάς: Πολύ Περί. Αυτό το έντονο μπλε με αναμφισβήτητα μωβ αποχρώσεις θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα σε πολλούς τομείς του σχεδιασμού φέτος.

Με το φωτεινό και ζωηρό του χρώμα, το Very Peri προσφέρει μια νότα άνοιξης και μοιράζεται αναζωογονητικές νέες δυνατότητες. Και θυμίζει λίγο λεβάντα, σχεδόν μας ζητάει να φανταστούμε το άρωμά της.


Μερικές Τελικές Σκέψεις

Έχουμε δει μια μεγάλη ποικιλία από συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε ενημερωμένοι και να υιοθετήσουμε τις τελευταίες τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση για το 2022.

Τι πρέπει όμως να χρησιμοποιήσουμε για τα δικά μας δωμάτια; Αυτό εξαρτάται από τα μεμονωμένα γούστα και τις προτιμήσεις μας, και από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, έχουμε πολλά να διαλέξουμε .

Αυτό που προκύπτει από τη λίστα μας με λίγες μόνο σχεδιαστικές ιδέες για φέτος, είναι ότι το 2022 τοποθετεί για άλλη μια φορά ΕΣΑΣ , τον κάτοικο του χώρου, στο επίκεντρο της εσωτερικής διακόσμησης .

Άντρες, γυναίκες, παιδιά και, γιατί όχι, ακόμη και κατοικίδια! Όσοι βιώνουν καθημερινά το περιβάλλον – παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο το 2022 και βρίσκονται στην καρδιά κάθε σχεδιαστικού έργου .

Οτιδήποτε και οτιδήποτε συμβάλλει στο να κάνουμε την εμπειρία της ζωής σε ένα φυσικό χώρο ευχάριστη και άνετη είναι ευπρόσδεκτα στα έργα μας και στους εσωτερικούς μας χώρους .

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις τάσεις του 2022 στα δικά σας έργα εσωτερικής διακόσμησης και ανακαινίσεις;

Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε τον εαυτό σας να διαλέξει αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και να ξεκινήσετε. Δυσκολεύεστε να φανταστείτε πώς θα είναι η νέα σας κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι ή κρεβατοκάμαρα όταν ολοκληρωθεί; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε το έργο σας και να βυθιστείτε στη νέα σας πραγματικότητα, ίσως με μια απόδοση ή ακόμα και μερικές, για να βοηθήσετε τα όνειρά σας να πραγματοποιηθούν!

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απόδοση, ώστε να μπορείτε να φανταστείτε τον μελλοντικό σας χώρο, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας εδώ για 5 Συμβουλές για να δημιουργήσετε την τέλεια απόδοση και ρίξτε μια ματιά στο επαγγελματικό λογισμικό εσωτερικής διακόσμησης DomuS3D .

Καλή χρονιά και καλή σχεδίαση σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *