Εξοικονομώ κατ’ οίκον


Τι σημαίνει «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» και ποια είναι τα οφέλη;

Το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον», είναι μια ιδιαίτερα γνωστή διαδικασία, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση της ενέργειας στο σπίτι, αλλά και την έξυπνη διαχείριση.

Σε πρακτικό επίπεδο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Αποτελεί μια επένδυση η οποία θα συμβάλει στη μείωση των λογαριασμών σας, παρέχοντας παράλληλα μια υψηλού επιπέδου ενεργειακή αναβάθμιση. Πιο συγκεκριμένα, η μειωμένη κατανάλωση που θα προκύψει ως αποτέλεσμα των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν προς βελτίωση του χώρου σας, συνεισφέρει αντίστοιχα και στη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος και της θέρμανσης. Έτσι, θα είστε επωφελημένοι ενώ ταυτόχρονα θα έχετε επενδύσει σε εργασίες σπιτιού με τη προκαθορισμένη επιδότηση, γλιτώνοντας σημαντικό κόστος.

Επιπλέον, δε πρέπει να ξεχνάτε ότι μια ενεργειακή αναβάθμιση, αυτόματα αυξάνει και την αξία του σπιτιού, εάν σκεφτείτε να το πουλήσετε ή ακόμα και να το νοικιάσετε. Μετά το πέρας των εργασιών, θα λάβετε ένα ειδικό Ενεργειακό Πιστοποιητικό, το οποίο είναι απαραίτητο έγγραφο για τη διαδικασία της πώλησης ή της ενοικίασης.
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα;

Σύμφωνα με τον κανονισμό, δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν τα φυσικά πρόσωπα με δικαίωμα κυριότητας ή επάρκειας σε μια κατοικία, στην οποία μπορεί να συμπεριληφθεί το εξοικονομώ κατ’ οίκον. Οι κατοικίες αυτές λαμβάνουν την ονομασία «επιλέξιμες», μεταξύ των οποίων και ανήκουν οι εξής: μονοκατοικία, πολυκατοικία ή μεμονωμένο διαμέρισμα.

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *