Ανακαίνιση με πρωτότυπες ιδέες για τα πλακάκια μπάνιου

Η ανακαίνιση του μπάνιου, είναι μια από τις συχνότερες και πιο σημαντικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται. Ο απώτερος στόχος, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των ιδιοκτητών. Η ποιότητα ζωής, αλλάζει ουσιαστικά με μια τέτοιου είδους αναδιαμόρφωση.

Επίσης, η επιλογή στα πλακάκια Θα αλλάξει ολόκληρη την οπτική του χώρου. Επομένως, θα κληθείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλές ιδέες, χρώματα και επιλογές για να βρείτε αυτά τα οποία σας ταιριάζουν. Μπορούμε να σας κατευθύνουμε, παρέχοντας μερικές πρωτότυπες ιδέες ως προς την επιλογή αυτή, προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πλακάκια, υλικά και χρωματικές παλέτες

Η χρήση του νερού στο μπάνιο είναι συχνή, επομένως θα χρειαστούν υλικά τα οποία να είναι ανθεκτικά με μεγάλη αντοχή και να μην επιτρέπουν την ανάπτυξη μυκήτων ή υγρασίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορείτε να τοποθετήσετε στους τοίχους και το δάπεδο, κεραμικά πλακάκια, τα οποία εξυπηρετούν τον συγκεκριμένο σκοπό. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και ταυτόχρονα θα τα βρείτε σε ποικιλία χρωμάτων αλλά και υφών. Επίσης, ως προς την επιλογή της απόχρωσης, δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε. Μπορείτε να κάνετε συνεχόμενους χρωματισμούς, ή να διαλέξετε διαφορετικές αποχρώσεις για το δάπεδο και για τους τοίχους.

Τα συνεχόμενα πλακάκια

Η αναφερόμενη επιλογή αποτελεί μια σύγχρονη τάση, η οποία προτιμάται από αρκετό κόσμο το τελευταίο διάστημα. Τα συνεχόμενα πλακάκια που ξεκινούν από τους τοίχους και προχωρούν ενιαία στο δάπεδο, προσφέρουν ομοιομορφία στο χώρο. Επιπλέον, κάνουν το μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο και ενιαίο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μοτίβα ή μονοχρωμίες. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και αναδεικνύει το χώρο, με στυλ.

Τα μεγάλα πλακάκια

Η επιλογή μεγάλων πλακιδίων, σε γήινους τόνους και ανοιχτά χρώματα είναι μια κλασσική επιλογή, για τους περισσότερους. Θα πρέπει να τονιστεί ότι, τα συγκεκριμένα έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν μεγαλύτερο βάθος στο χώρο. Οι ανοιχτές αποχρώσεις δίνουν φως, ενώ συμβάλουν στην χαλάρωση. Εάν το μπάνιο σας είναι μικρό, καλό θα είναι να μην τοποθετήσετε πλακάκια σε σκούρες αποχρώσεις, καθώς ο χώρος θα φανεί ακόμα πιο περιορισμένος.

Τα πλακάκια με όψη και αίσθηση ξύλου

Εάν επιθυμείτε στιγμές χαλάρωσης και ζεστασιάς, τότε μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια στην απόχρωση και την όψη του ξύλου. Είναι ιδανικά για πιο κλασσικό στυλ, ενώ θυμίζουν και σπίτια στην εξοχή. Το ξύλο προσφέρει μια μοναδική αίσθηση σε κάθε χώρο του σπιτιού. Υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών στην αγορά, ώστε να προμηθευτείτε τα κατάλληλα πλακίδια.

Τα μακρόστενα πλακάκια

Εκτός από τα κλασσικά τετράγωνα πλακάκια, υπάρχουν και τα μακρόστενα, τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε οριζοντίως ή καθέτως. Είναι εφικτό να τα εφαρμόσετε τόσο στο δάπεδο, όσο και στους τοίχους. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Αν επιλέξετε πιο σκούρα χρώματα, το αποτέλεσμα θα δώσει μια όμορφη οπτική στο μπάνιο σας.

Τα μικρά πλακάκια

Τα μικρά πλακίδια, με έναν συνδυασμό αποχρώσεων της ίδιας παλέτας, αποτελεί τάση και το αποτέλεσμα είναι πολύ κομψό. Ωστόσο, τα πιο σκούρα μικρά πλακάκια, είναι ιδανικά για μεγαλύτερα μπάνια, καθότι σε ένα μικρό μπάνιο υπάρχει ο κίνδυνος να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Επίσης, τα μικρά πλακάκια είναι σύνηθες να τοποθετούνται συνεχόμενα σε τοίχο και δάπεδο, για ένα πιο ξεκούραστο αποτέλεσμα οπτικά.

Τα floral πλακάκια

Πρεσβεύουν ένα πιο ρομαντικό και κλασσικό στυλ. Μπορείτε να τοποθετήσετε floral πλακάκια, εσωτερικά στην μπανιέρα / ντουζιέρα, για να έχετε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αντικατοπτρίζουν το πιο country ύφος και υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα σχέδια και τα χρώματα. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο όγκος ενός floral, είναι πιθανό να επηρεάσει το εύρος ενός χώρου, ως προς την όψη.

Τα πλακάκια με κάθετες ή οριζόντιες ρίγες

Εάν είστε τολμηροί, τότε τα πλακάκια με ρίγες είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Ειδικότερα, τα πλακάκια με κάθετες ρίγες είναι ιδανικά για μικρότερα μπάνια. Έχουν την ιδιότητα να κάνουν το μικρό χώρο, να φαίνεται πιο ψηλός και μεγάλος.

Από την άλλη, τα πλακάκια με οριζόντιες ρίγες μπορούν να τραβούν την προσοχή των επισκεπτών. Αποτελούν μια σύγχρονη τάση και προσφέρουν ένα μοντέρνο αποτέλεσμα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *